Telefon
WhatsApp
30 yıllık simit fırını sahibi Yürekli:  “Keşan’da simit 15 değil, 10 lira!”

 

Keşan’ın Yenimescit Mahallesi’nde 1994 yılından bu yana simit fırını işleten İbrahim Yürekli, özellikle çarşı merkezinde farklı fiyatlarda simit satıldığını dile getirerek, “Keşan’da odanın verdiği simit fiyatı hem bizler hem pastaneler için 10 TL’dir. Ama 13 liraya 15 liraya simit satıldığını görüyoruz. 10 liradan yüksek fiyat isteyen olursa, vatandaş çeksin fotoğrafını, zabıtaya şikayet etsin.” dedi.

Kendisinin kalfalık, ustalık belgesi almak için sınavlara girdiğini, vergi dairesi kaydı yaptırdığını, tüm üretim izinlerini aldığını belirten İbrahim Yürekli, ruhsatsız çalışan simit fırınları nedeniyle mağdur olduğunu da dile getirerek, şunları söyledi:

“Mahallemizde en az 3-4 tane simit fırını var, gayrımeşru çalışıyorlar. 4-5 senedir ruhsatsız çalışan, 10 yıldır ruhsatsız çalışan fırınlar var. Bu işler kolay değil. Ben 30 yıldır vergi dairesine kayıtlıyım. Bütün izin belgelerim, bütün evraklarım tam.

Benim sadece bir tane seyyar satıcım var, benim fiyatım dışında satamaz. Çarşıda bazı arabalar var, demirden yapılan arabalar. Belediye başkanımız Helvacıoğlu simit arabaları getirdi Keşan’a, simitçilikle alakası olmayan adamlar araba aldı, bu simit arabaları da 3 gün 5 gün sonra kumar masalarında satıldı. Bunlar böyle olmaz. Çağıracak belediye başkanı simit fırını sahiplerini, ‘Kardeşim, ben Keşan’da temiz arabalarda simit satılmasını istiyorum. Ben size beşer tane araba veriyorum, bunların bedeli budur, bu bedeli ödeyin, çarşıda temiz arabalarda simit satın.’ diyecek. Bu konuda Helvacıoğlu’na çok kırgınım. Önüne gelene peşkeş çekildi bu simit arabaları. 3’er 5’er bin liralık arabalar verildi, bu arabalar hep el değiştirdi. Vergi Dairesi de görevini yapsın, Tarım İlçe Müdürlüğü de görevini yapsın, istediğimiz bu. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan da eğer simit arabaları dağıtmayı düşünürse, gerçek simit fırını sahiplerini davet ederek bunu yapmasını istiyoruz. Bedelini vermeye hazırız.”

Evinde poğaça simit yapıp hiçbir belgesi olmadan çarşıda satış yapanlar olduğuna da değinen Yürekli, zabıtanın bunlara el atmasını da isteyerek, “Herkes kurallara uysun, herkes belgesini alsın, bu işi layıkıyla yapan insanlar mağdur edilmesin. İstediğimiz bu.” dedi.

 

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!