Telefon
WhatsApp
ESTAB ve GÜNEKAB başkanlıklarına Mehmet Özcan seçildi

 

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) ve Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB), yerel seçimin ardından ilk meclis toplantılarını gerçekleştirdi. Her iki birliğin başkanlığına da Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan seçildi.

ESTAB

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) Meclisi, 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 14.00’te toplandı. Keşan Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, 23 üyenin 21’i katıldı. En yaşlı üye Enver Yüksekdağ başkanlığında ve en genç üyeler Işıl Irmak Erel ile Emre Ergül’ün katip üyelikleri ile açılan toplantıda ilk olarak saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 2 yıl süreyle görev yapacak olan Birlik Başkanı seçimiyle devam eden toplantıda, ESTAB Başkanlığına Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan seçildi.

Seçimin ardından Birlik Başkanı olarak yerini alan Mehmet Özcan, meclis üyelerine gösterdikleri teveccüh nedeniyle teşekkür ederek, ESTAB kuruluş süreci hakkında bilgi verdi.

Toplantı seçimlerle devam etti ve birlikte görev yapmak üzere şu isimler göreve getirildi:

ESTAB Meclisi 1. Başkanvekili: Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç

ESTAB Meclisi 2. Başkanvekili Çiğdem Çeliktuğ Öztürk

Birlik Katip üyeleri:  Işıl Irmak Erel ve Kemal Çelik

Birlik Encümeni: Sezgin Gündoğdu, Hakan İnci, Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, Ayhan Gülmez

Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu: Aladdin Öztürk, Özkan Günenç, Işıl Irmak Erel

Birlik Denetim Komisyonu: Sezgin Gündoğdu, Özkan Günenç, Çiğdem Çeliktuğ Öztürk.

2023 kesin hesap cetvelinin görüşüldüğü toplantıda, 2023 yılı net bütçe giderleri kesin hesap cetvelinde, net bütçe ödeneği toplamının 1 milyon 394 bin 506 TL, 2023 yılı bütçe gelirleri kesin hesap cetvelinde ise 2023 yılı tahsilatın 1 milyon 386 bin 201 TL olduğu bildirildi. Kesin hesaplar oy birliği ile kabul edildi.

Faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam eden toplantıda, faaliyet raporu, 1. Başkanvekili Özkan Günenç başkanlığında oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

2023 yılı denetim komisyonu raporu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Huzur haklarının görüşüldüğü toplantıda, birlik başkanına 3 bin 804,355 TL, encümen üyelerine bin 521,742 TL, meclis üyelerine bin 141,307 TL ödenmesine oy birliği ile karar verildi. ESTAB’da görev yapan kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ödenmesi, ödenecek miktarın belirlenmesi için yetkili memur sendikası ile görüşme yapması ve sosyal denge tazminatı sözleşme metni imzalanması için birlik başkanına yetki verilmesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Özcan, alınan kararların bölge için hayırlı olmasını temenni ederek, “İnşallah birliğimizin faaliyet alanı genişler ve çok daha fazla işler yaparız. Verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ederim. Alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi. Bir sonraki meclis toplantısının kasım ayında yapılması kararlaştırıldı.

GÜNEKAB

Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) de yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısını 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 15.00’te yaptı. Toplantıda, Birlik Başkanlığına Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan seçildi. Keşan Belediye Meclisi toplantı salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya 27 Meclis üyesinden 25’i katıldı.

GÜNEKAB Başkanı seçiminin yapıldığı toplantıda, tek aday olan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, yapılan oylamada GÜNEKAB Başkanı seçildi.

Birlik Meclisi 1. Başkanvekilliğine Hüseyin Yavaş, 2. Başkanvekilliğine Yenimuhacir Belediye Başkanı Tamer Kıral’ın seçildiği toplantıda diğer organlara da şu kişiler seçildi:

Birlik Katip üyeleri: Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, Mertcan Özkaya

Birlik Encümeni: Tamer Kıral, Ahmet Köprü, Vedat Koyuncu, Özkan Günenç

Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu: Rasim Ergene, İsmail Büyükvarlık, Çiğdem Çeliktuğ Öztürk, Hüseyin Solak, Hüseyin Yavaş

Birlik Denetim Komisyonu: İsmail Aliş, Mustafa Naci Öztürk, Olcay Aktaş.

GÜNEKAB’ın 2023 yılı kesin hesap cetvellerinin görüşüldüğü toplantıda, tahsilat oranı %81 olarak açıklandı ve kesin hesap cetvelleri oy birliği ile kabul edildi. 2023 yılı birlik denetim komisyon üyeleri tarafından görüşülen rapor bilgi amaçlı meclise sunulurken, 2023 yılı birlik faaliyet raporu, 1. Başkanvekili Hüseyin Yavaş tarafından oylandı. Rapor, oy birliği ile kabul edildi.

Birlik Başkanı Özcan’ın, GÜNEKAB Personel Limited Şirketi’ni temsilen yetkili kılınmasının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda; birlik başkanı, meclis üyeleri ve encümen üyelerine ödenecek huzur hakları da belirlenerek oy birliği ile kabul edildi. GÜNEKAB’da çalışan memur ve işçilerin toplu sözleşme imzalama yetkisinin birlik başkanına verilmesinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi projesi için Mehmet Özcan’a yetki verilmesi maddesi görüşüldü.

436 BİN EURO’LUK PROJE DEVAM EDECEK

Birinci Sınıf Atık Getirme Merkezi projesinin devam ettiğini belirterek, Keşan, İpsala ve Enez’de, GÜNEKAB’a tahsis edilen alanlarda merkezlerin oluşturulacağı 436 bin Euro hibeli proje ile ilgili olarak GÜNEKAB Müdür Vekili Serbay Aksu, üyelere bilgi verdi. Bilgilendirmenin ardından, Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları İçin Sınır Ötesi İşbirliği: Go2 Recycling Adlı Proje’nin uygulama sürecinde ihtiyaç duyulan tüm belgelerin imzalanması için Birlik Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a oy birliği ile yetki verildi.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Özcan, “Alınan kararların bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim. Verdiğiniz katlılar nedeniyle hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!