Telefon
WhatsApp
Grabuna filmi, vizyona girdi

 

Başrollerini Öykü Gürman ve Hakan Akgün’ün paylaştığı, senaryosunu Keşanlı Oyuncu - Senarist Ergin Kılıkçıer’in yazdığı ve Tolga Savu’nun yönettiği, Keşan’da çekilen “Grabuna” filmi bugün vizyona girdi.

Yapımcılığını Çekirdek Yapım Dr. Alper Aksoy’un üstlendiği, yönetmenliğini Tolga Savu’nun yaptığı, başrollerini Öykü Gürman ve Hakan Akgün’ün paylaştığı; oyuncu kadrosunda ise Bahtiyar Engin, Kaan Yılmaz, Mehtap Bayrı, Ramiz Mullamusa, Ergin Kılıkçıer ve Özlem Gezgin’in bulunduğu Grabuna filmi, İstanbul’da gerçekleştirilen galasının ardından bugün (3 Mayıs 2024) vizyona girdi.

Keşan ilçesinde 1960’lı yıllarda geçen filmde, Grabuna (Bugünkü adıyla Çamlıca) kasabasındaki müzenin tarihini raporlamak üzere görevlendirilen Önder’in İpek ile karşılaşması ve ikili arasında yaşananlar konu alınıyor. Grabuna, yaşadığı hayal kırıklığının ardından Edirne’ye atanan bir memurun yaşadıklarını konu ediyor. Arkeolog Önder, yaşadığı büyük hayal kırıklıklarının ardından Ankara’dan Keşan’ın Grabuna kasabasına tayinini ister. Burada yeni bir hayata başlamaya çalışan Önder, geldiği müzenin geçmiş tarihini raporlamak üzere çalışmalara başlar. Bu görev yaşadığı büyük hayal kırıklıklarından kurtulup bir nebze de olsa nefes almasını sağlayacaktır. Önder’in hayatı, güzel bir kadın olan İpek ile karşılaşmasıyla bambaşka bir hal alır.

Öykü Gürman’la başrolü paylaşan Hakan Akgün, Grabuna için herkesin çok emek verdiğini, canla başla çalıştığını dile getirerek, “Bu projeye herkes yüreğini koydu ama en çok Kaan koydu çünkü son sahnede düşerek omzunu parçaladı” dedi. Oyuncu Kaan Yılmaz, çektikleri son sahne sırasında sette kolunu kırınca filmin yapımcısı aynı zamanda doktor olan Alper Aksoy’un görev aldığı hastanede uzun süren bir ameliyat geçirmek zorunda kaldığını belirtti. Her işte olduğu gibi bu işin de çok emekle yapıldığını belirten Aksoy, sinema severleri sinema salonlarına davet etti. 

Gelibolu Sanat ile Trakya ve Balkanlar Tiyatro Birliği’nin “En İyi Senaryo Ödülü”nü galada kameralar karşısında alan Keşanlı Oyuncu ve Senarist Ergin Kılıkçıer, “Gelibolu Sanat ailesine ve Trakya Tiyatrolar Birliğine, şahsıma layık gördükleri 2024-Yılın Senarist’i ödülü için çok teşekkür ederim.” dedi.

3 Mayıs 2024 Cuma günü vizyona giren Grabuna filmi, Keşan’da da CineBendis’te izlenebiliyor.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!