Telefon
WhatsApp
Keşan Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını yaptı

 

Keşan Belediyesi Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını bugün (2 Mayıs 2024) gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında saat 15.00’te başlayan toplantıda, mazereti nedeniyle katılamayan Mehmet Tabarlı izinli sayıldı.

Toplantının duyurulmuş olan gündem maddelerine geçilmeden önce, gündeme eklenmesi istenen maddeler görüşülerek, oybirliğiyle gündeme eklendi, daha sonra gündem maddelerine geçildi.

4081 sayılı kanunun 4. ve 5. maddeleri gereği, Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne, 5 asıl 5 yedek üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamada, Çiftçi Malları Koruma Meclisi şu isimlerden oluştu: 

Asıl: Sedat Yoluç, Yusuf Uzdilli, Coşkun Düdük, Tunay Adanır, Ahmet Küçükavcu.

Yedek: Mevlüt Kurnaz, Nazmi Cinci, Çetin Gezer, Tahir Gülfidan, Sevdişah Şahin.

Gündemin 2. maddesinde, Çiftçi Malları Denetim Heyetine, 5 asıl 5 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Keşan Çiftçi Malları Koruma Denetim Heyeti ise şu isimlerden oluştu:

Asıl: Abdullah Kemik, Mehmet Fatih Boyalık, Abdül Baki Topal, Hüseyin Turpçulu, Mehmet Özgül.

Yedek: Anıl Akman, Arda Karlıdağ, Ahmet Turpçulu, Şaban Demrel, Zafer Kaymak.

Bu kapalı oylamaların ardından; Meclis Başkanı Özcan, toplantının 3., 4., ve 5.  Maddelerindeki seçimlerin açık oylama ile yapılmasını önerdi. Oybirliği ile kabul edilen öneri sonucunda yapılan açık oylamalarda, Trakya Belediyeler Birliği ile Marmara Belediyeler Birliği’ne yeniden katılınması AK Parti ve MHP’li üyelerin red, CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edilirken, sözkonusu maddelerdeki görevlere de yine oy çokluğu ile şu kişiler seçildi:

Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine Mehmet Özcan, Aydın Meriç asıl; Coşkun Düdük, Bayram Şeker yedek üye,

Trakya Belediyeler Birliği’ne Rasim Ergene, İsmail Büyükvarlık asıl, Bayram Şeker yedek üye,

Marmara Belediyeler Birliği’ne Hüseyin Yavaş asıl, Mustafa Naci Öztürk yedek üye.

Toplantının 6. gündem maddesinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. maddesine göre, Satış Komisyonuna Rasim Ergene oy çokluğu ile seçildi.

Toplantının devamında 7. gündem maddesinde 2019 yılı içerisinde Belediye Meclisi tarafından, yer altı çöp konteynerleri ile ilgili 117 ve 184 sayılı kararların, belediye müdürlükleri tarafından bu meclis kararlarının uygulanmasında zorluklar yaşandığı görülmesi nedeniyle, kararlara ilişkin yeniden düzenleme yapılması için, 2019/117 ve 184 sayılı meclis kararlarının iptal edilerek, Temizlik İşleri Müdürlüğünün 26.04.2024 günlü yazısına istinaden yeni kararın alınması görüşüldü ve bu teklif oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 8, 9 ve 10. maddelerinde yer alan, şehir içi ve Paşayiğit ile İzzetiye minibüsçüler kooperatiflerinin zam talepleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Sonraki gündem, Keşan Belediyesi’nin 2023 yılı kesin hesaplarının meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması oldu. Maddenin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi için meclise 10 dakika ara verildi. Aranın ardından madde oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer konu; sözkonusu arsaya bitişik arsası bulunan bir vatandaşın, mülkiyeti Keşan Belediyesi’ne ait olan Aşağı Zaferiye Mahallesi 935 ada 4 parselde kayıtlı, imar planlarında konut alanında kalan 234 m² taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale usulü satışa çıkarılması isteği idi, bu talep oybirliği ile reddedildi.

"Keşan Belediyesi’nin hizmet birimlerinin teknik elemana ihtiyacı bulunduğundan, belediye elinde münhal bulunan ve çizelgede ünvanı, sınıfı ve derecesi yazılı olan memur kadrosu karşılık gösterilmek suretiyle 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi kapsamında 2024 yılı içerisinde çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi" maddesindesinde ise, kısmi zamanlı sözleşmeli personel ücret tavanı 10 bin 919,08 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 14. maddesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 31093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği, Keşan Belediyesi’nin D13 grubunda değerlendirildiği belirtilerek, ilgili yönetmeliğin 11. maddesi gereği hazırlanarak ekte sunulan 3960 unvan kodlu 4 dereceli Hukuk İşleri Müdürü kadrosu yerine 1 dereceli Hukuk İşleri Müdürü kadrosu ihdas edilmesi,  III sayılı dolu kadro değişikliği cetvelinde belirtilen kadro değişikliğinin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Bu maddelerin ardından gündeme sonradan eklenen konuların görüşülmesine geçildi.

Gündem dışı olarak gelen ilk maddede, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi alanının, cumartesi günleri hariç, ücretli park yeri olarak belirlenmesi görüşüldü. Maddeyle ilgili söz alan Özcan, pazaryerinin olduğu alanda, çok sayıda araç biriktiğinin altını çizerken, “Bunu bir şekilde dengelemek için cüzi de olsa otopark ücreti alınmasını düşündük. Bu maksatla gündeme aldık.” dedi ve bölgede bulunan esnafa mal getiren araçların uygulamadan muaf tutulacağını söyledi. İlgili madde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

Gündem dışı olarak gelen diğer maddede ise Dallık Şenlikleri’nin tarihi görüşüldü. Anneler Günü’ne denk gelen 12 Mayıs 2024 tarihinde Kılıçköy Korusu'nda gerçekleştirilmesi, oy birliği ile kabul edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği'ne Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere, 1 asıl, 1 yedek üye seçiminde ise Mehmet Meriç asıl, Hüseyin Yavaş yedek üye olarak oy çokluğu ile seçildiler.

Toplantının son gündem maddesinde de mülkiyeti ve kullanım hakkı Keşan Belediyesi’ne ait olan Cumhuriyet Meydanı ve Keşan Kent Müzesi’nde yer alan 7 işyerinin, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkarılması yetkisinin Belediye Encümenine verilmesi konusu meclis tarafından görüşüldü. İlgili madde, oy çokluğu ile kabul edildi.

Keşan Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısını 6 Haziran 2024 Perşembe günü sat 15.00’te yapacak.

Haber Yazı Detay Alt Kısım Reklam Alanı 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!